...
Förpackningstekniken "drinksplus" lanseras nu i Ryssland av Danone
drinksplus-dryckerna ska drickas med hjälp av sugrör, vilket sägs förhöja smakupplevelsen av de små partiklarna av fruktkött och grönsaksbitar.

Förpackningstekniken "drinksplus" från schweiziska förpackningstillverkaren SIG Combiblock sprider sig över världen. Efter en lyckosam lansering i Kina har konceptet nu även lanserats i Ryssland, Thailand, Iran och Saudiarabien.
Tekniken innebär att små bitar av frukt eller grönsaker kan tillsättas vid fyllningen av aseptiska vätskekartongförpackningar med mjölk-, frukt- eller grönsaksdrycker.


packnyheter.se beskrev förpackningstekniken drinksplus redan för 2,5 år sedan, inför presentationen på mässan Aseptikpak i Chicago i oktober 2009 (läs här).
Lanseringen vid mässan resulterade i ett stort intresse för tekniken att tillsätta fruktkött och små grönsaksbitar i olika typer av hälsodrycker. Det första land, som tog åt sig tekniken, var Kina, där landets två ledande mejeriföretaget – Inner Mongolia Mengniu Dairy och Inner Mongolia Yili Industrial Group – satte bollen i rullning genom att lansera UHT-mjölk med små riskorn respektive "nata de coco", som är en fiberrik och söt geléliknande produkt, baserade på kokosnötsvatten.
Produkterna har fått så stor framgång att en helt ny dryckeskategori, döpt efter mejerierna, skapats på den kinesiska marknaden.

Och nu har drinksplus-konceptet tagit ytterligare ett rejält steg ut i världen i och med att tekniken även introducerats i Ryssland, Thailand, Iran och Saudiarabien, skriver SIG Combibloc i en pressrelease.

I Iran och Saudiarabien har företagen Zarin Jam Marina och Gulf Union lanserat fruktjuicer med små bitar av bland annat persikor, ananas, apelsin, blodapelsin och mango och i Thailand har Tipco lanserat juicer under varumärket Tipco FruitPlus, vilka innehåller bland annat fruktkött från apelsin och små bitar äkta aloe vera.

I Ryssland är det globala mejerijätten Danone-Unimilk som lanserat drinksplus-konceptet i form av två vassledrycker med mango- respektive persikosmak och som innehåller näringsrika bitar av frukt (bilden överst t.h.). Dryckerna packas i 250 ml combifitSmall förpackningar från SIG Combibloc och de är försedda med sugrör.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK