...
130 jobb plockas bort när Carlsberg automatiserar plocken i Falkenberg

Carlsberg Sverige satsar på ett centrallager vid bryggerianläggningen i Falkenberg (bilden) med automatisk plockrobot från år 2014.
Automatiseringen av den manuella plockhanteringen innebär att cirka 75 jobb försvinner vid bryggeriet i Falkenberg. Dessutom berörs cirka 55 anställda i Bromma, när lagret där flyttas till Falkenberg.


Carlsberg Sverige skriver i ett pressmeddelande att man gör investeringen i Falkenberg, som är på drygt 200 miljoner kronor, för att stärka konkurrenskraften på den svenska marknaden.
” Vi fortsätter att investera kraftigt i Falkenberg, därmed får Carlsberg ännu bättre förutsättningar att fortsätta utveckla sig som ett modernt och innovativt företag”, säger Carlsberg Sveriges VD Mark Jensen (undre bilden).

De senaste sex åren har Carlsberg redan investerat nästan en miljard kronor i Falkenberg bland annat genom ett nytt energieffektivt brygghus, automatiska laserstyrda truckar på lagret, nya produktionslinjer och nu i fjol Europas modernaste burklinje, som kommer att invigas i mitten av april.

” Genom att dra nytta av ny teknologi, stordriftsfördelar och ta lärdom av framgångsrecept i andra branscher och länder har vi möjlighet att bättre möta våra kunders och konsumenters behov”, säger Mark Jensen.

En förutsättning för att införa automatisk plockrobot är att Carlsberg har ett samlat centrallager. Därför flyttas lagret i Bromma till Falkenberg och ett större centrallager skapas i Falkenberg. Carlsberg förnyar samtidigt sättet att arbeta inom produktionen i Falkenberg.
Förändringarna kommer att innebära ett minskat personalbehov i Bromma och Falkenberg.
Carlsberg bedömer att cirka 130 tjänster kan komma att beröras åren 2012-2014, varav cirka 75 i Falkenberg.
” Vi har informerat de anställda och de fackliga parterna och kommer nu att inleda förhandlingar. Vi är mycket måna om att hitta bra lösningar för övertalig personal i dialog med berörda och facket”, avslutar Mark Jensen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK