...
Tyska manroland styckas och säljs i bitar

Tyska tryckpresstillverkaren manrolands saga är all.
Koncernen med cirka 5.000 anställda håller nu på att styckas upp och säljas i bitar, sedan företagsledningens försök att hitta en investerare misslyckats och man tvingats ansöka om konkurs.


Två av manrolands enheter - rulloffsetenheten i Augsburg och arkoffsetenheten i Offenbach - har redan hittat köpare.
Rulloffsettillverkningen i Augsburg köps enligt agi.se av tyska Possehl Group för två miljarder euro och Possehl förväntas även ta över enheten i Plauen, som fungerar som underleverantör till de andra enheterna.

manroland AG skriver i ett pressmeddelande på sin hemsida att arkoffsetenheten i Offenbach tas över av den privatägda brittiska verkstadskoncernen Langley Holdings plc, som förutom själva produktionsanläggningen och fastigheterna i Offenbach även tar över den internationella marknadsorganisationen, som är verksam i mer än 40 länder världen över.
"Jag är mycket nöjd med denna lösning, som ger ett långsiktigt framtidsperspektiv till Offenbach och det arkmatade tryckpressområdet", säger konkursförvaltaren Werner Schneider.

Langley Holdings ägs till hundra procent av Tony Langley (bilden ovan), som gjort sig känd som en långsiktig investerare som agerar strategiskt och som inte köper upp företag för att sedan sälja dem vidare.
"Efter omstruktureringen ser vi mycket goda ekonomiska utsikter för manrolands arkoffsetområde. Det här är ett företag i världsklass med gott rykte och med produktion, forskning och utveckling som är superb", säger Tony Langley enligt manrolands pressrelease.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK