...
Elopak investerar i dansk anläggning

Elopak ska bygga en ny produktionsfabrik och en ny kartongbeläggningslinje i anslutning till bolagets nuvarande konverteringsenhet i danska Aarhus. Det skriver företaget i en pressrelease.
Den nya fabriken (skissen ovan) blir på 2.400 kvadratmeter och investeringarna kommer att öka anläggningens kapacitet med upp till 70.000 ton vätskekartong om året.


"Eftersom vi har våra huvudsakliga råvaruleverantörer i närbelägna Sverige, ger placeringen av den nya beläggningslinjen oss logistiska och miljömässiga fördelar", säger Erik Voet, chef för Strategic Purchase & Coating Support hos Elopak.

Den nya anläggningen i Aarhus ska producera högkvalitativ vätskekartong till den nordiska marknaden och till Elopaks kundbas i övriga Europa.

Investeringarna kommer att påbörjas inom kort och inledas med installationen av den nya state-of-the-art-maskinen för beläggning och laminering av vätskekartong. Maskinen beräknas vara i drift i början av tredje kvartalet i år och kommer till en början att köras i treskift, innan den är fullt produktionsklar i oktober. Ansvarig för tillverkning och drift av den nya linjen blir holländska Elocoat, som ingår i Elopak-gruppen.

"I den nuvarande konverteringsfabriken i Aarhus har vi redan en stark grund med en kvalitetsinriktad produktion. Genom att uppgradera och investera kan vi förse våra kunder och marknader med bättre kartongkvalitet och effektivare leveranser, men vi bygger också en plattform för framtida tillväxt", säger Erik Voet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK