...
Finsk kartongjätte byter namn:
M-real blir Metsä Board Corporation

Finska M-real ska byta namn till Metsä Board Corporation.
Namnbytet sker för att markera bolagets allt starkare fokusering på tillverkning och marknadsföring av högkvalitativ kartong av färskfiber och dess ställning som en av de ledande producenterna av falskartong.


Namnbytet kommer formellt inte att ske förrän vid bolagsstämman den 28 mars, eftersom det än så länge endast är ett förslag från M-reals ledningsgrupp till bolagsstämman. Men ledningen är tydligen helt säker på att namnbytet går igenom, eftersom man redan från och med i dag, den 10 februari, har ändrat hemsidan efter den nya identiteten och dessutom gett den en ny webbadress: www.metsaboard.com

Enligt ett pressmeddelande från M-real är namnbytet en konsekvens av att M-reals strategi är starkt fokuserad på högkvalitativ kartong. Dessutom ska skogs- och papperskoncernen Metsäliitto Group, där M-real ingår, förenkla sitt namn till Metsä Group, så med nytt namn, som innehåller "Metsä", blir M-real en tydligare del av gruppens gemensamma identitet och kan förstärka sin synlighet på marknaden.

"Under de senaste åren har vi målmedvetet arbetat för att förändra M-real från att vara ett pappersföretag till att bli ett kartongföretag. Vår strukturförändring har kommit så långt, att vi nu vill kommunicera det i företagsnamnet", säger koncernchefen Mikko Helander i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK