...
Multivac prisas för sin högtrycksteknik
Bilden visar öppningen till det speciella tryckkärlet (autoklaven) i en Multivac HPP-maskin.

Globala förpackningskoncernen Multivac har tilldelats den internationella utmärkelsen FoodTec Award 2012 för sin så kallade HPP-teknik, som är en metod att med högtrycksbehandling väsentligt förlänga hållbarheten hos förpackade livsmedel.
Utdelningen av priset sker vid livsmedelmässan Anuga FoodTec i Köln, där Multivac också kommer att visa sin högtrycksanläggning på plats.


Högtrycksbehandling för förpackade livsmedel blir en allt viktigare teknik. Metoden går ut på att man i en speciell högteryckskammare reducerar mängden skadliga bakterier i ett livsmedel och på så sätt förbättrae produkternas hållbarhet utan att man värmebehandlar eller använder konserveringsmedel.

Under de senaste åren har Multivac vidareutvecklat tekniken och för denna "anmärkningsvärda innovation", som juryn kallar den i sin motivering, har man nu alltså tilldelas FoodTec Award 2012.
"Vi är mycket glada över utmärkelsen som är ett fantastiskt erkännande av vårt arbete", säger Tobias Richter, ansvarig för Multivacs HPP-division.

Som vi tidigare skrivit om, upprättade Multivac i november i fjol ett speciellt testcenter i tyska Wolfertsschwenden för högtrycksbehandling av förpackade livsmedel, där man också hjälper kunderna att göra provpackningar (läs här).

Prisceremonin för International FoodTec Award 2012 hålls den 27 mars på Kölns Kongresscenter.
----------------------------------------------------------------------------
Multivac-koncernen utvecklar, producerar och marknadsför förpackningslösningar för behandling, paketering och etikettering av livsmedel, medicinska artiklar och en mängd andra produkter. Koncernen finns i 140 länder genom dotterbolag och agenter och har totalt drygt 3.200 anställda.
Sedan 1988 är Multivac AB Sverige ett dotterbolag till Multivac Export AG i Schweiz. Det svenska huvudkontoret finns i Lund med en filial i Stockholm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK