...
Ny kartong från Stora Enso för krävande grafiska applikationer

Stora Enso lanserar en ny kartongkvalitet avsedd för förpackningar och grafiska applikationer. Det skriver bolaget i en pressrelease.
Den nya kartongen, som fått namnet MediaCard, är en enkelskikts kartong (SL) med dubbla sidenmatta bestrykningar på en eller två sidor.


MediaCard har mycket goda tryckegenskaper och lämpar sig främst för förpackningar, som ställer krav på högt visuellt intryck, och andra grafiska produkter.
"Den helvita, ljusa och släta ytan hos MediaCard gör den lämplig till produkter som lock, etiketter, affischer, spelkort, påsar, bärkassar, mm.", säger Jonas Pettersson, försäljningschef för Stora Enso affärsområde grafisk kartong.

Den nya kartongen tillverkas vid Stora Ensos tyska bruk Uetersen. Den produceras i två kvaliteter – med dubbel sidenmatt bestrykning på en sida eller med dubbel sidenmatt bestrykning på båda sidor.
MediaCard med bestrykningar på en sida finns i ytgramvikter från 120 till 300 gram/kvadratmeter och kartongen med bestrykning på båda sidor finns i vikterna 250 respektive 300 gram/kvadratmeter.

"MediaCard kompletterar våra erbjudanden inom grafisk kartong till varumärkesägare, designers, konverterare och tryckare", säger Jonas Pettersson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK