...
Tomra-bolag samlas under ett varumärke
De olika verksamhetsområdena i Tomra-koncernen samlas under gemensamma varumärket Tomra. (Bild Tomra)
Stefan Ranstrand, VD och koncernchef i Tomra

Norska Tomra-koncernen – välbekant inte minst för sina returautomater för automatiserad insamling av använda dryckesförpackningar – samlar nu alla sina dotterbolag under det gemensamma varumärket Tomra.
Beslutet betecknas som en strategisk förändring med avsikt att förbättra interna arbetsmetoder och resurser. Fem dotterbolag berörs av förändringen: Tomra, Orwak, Titech, Odenberg och CommodasUltrasort.


Fram tills nu har Tomra varit organiserat som en samling separata enheter, vilka har uppträtt under olika varumärken, men ändå har arbetat för samma sak.
"Vi förenas nu i en gemensam affärsidé och vision för att ge Tomra en position för fortsatt tillväxt och större påverkan världen över. Vi kommer som ett enat varumärke att bli starkare vad gäller att generera koncept och systemtänkande, som omfattar och tar hänsyn till våra partner, våra egna anställa och samhället i stort", skriver Tomras ledning i ett pressmeddelande.

Förändringen kommer att ske under loppet av 2012 och namnen på dotterbolagens varumärken kommer att förändras över tiden. Och processen har redan inletts med en "Brand Transformation Tour", som startade den 13 januari vid Tomras huvudkontor i Asker, Norge och avslutades den 10 februari i Krakow, Polen.

Under förändringsprocessen kommer de olika dotterbolagen att samlas inom två affärsområden: Collection Solutions, bestående av "Reverse Vendin" (Tomra) under Håkon Volldals ledning och "Compaction" (Orwak)under Stefan Eks ledning samt Sorting Solutions, bestående av "Recycling" (TITECH),  "Food" (Odenberg) och "Mining"  (CommodasUltrasort) lett av Rune Marthinussen

"Tomras syfte är att skapa sensorbaserade lösningar för optimal resursproduktivitet och göra hållbarhet lönsamt . Parallellt strävar vi efter att kontinuerligt främja en kultur, som inspirerar och motiverar vårt folk och våra kunder. Vår strategiska förändring är en del av det", säger Stefan Ranstrand, Tomras VD och koncernchef.

De fem dotterbolagen i Tomra har verksamheter i mer än 50 länder över hela världen. Koncernen har mer än 1.800 anställda och omsättningen år 2011 uppgick till cirka 3,7 miljarder norska kronor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK