...
Skanem Group etablerar sig i Indien
Skanems ägare Ole Rugland omgiven av Interlabels VD Bhavin Kothari (.t.h.) och försäljnings- och marknadsdirektören Gautam Kothari (t.v.).

Norska etikettkoncernen Skanem Group tar nu steget in på den indiska marknaden, genom att köpa 51 procent av aktierna i etikettföretaget Interlabels.
"Indien har stor potential och snabbt ökande konsumtion och genom partnerskapet med Interlabels får vi tillgång till denna spännande marknad", säger Skanems ägare och koncernchef Ole Rugland.


Etableringen i Indien innebär ett strategiskt viktigt steg för Skanem Group. Koncernen har sedan tidigare en tillverkningsenhet i Bangkok, Thailand, men detta är den första etableringen på den växande indiska marknaden.

"Interlabels är idag ett välskött och lönsamt företag och vårt mål är att stödja denna tillväxt genom att bygga vidare på den befintliga ledningen och personalen på plats", säger Ole Rugland.

Interlabels, som tillverkar självhäftande etiketter och etiketteringsmaskiner, har cirka 200 anställda. Företaget bildades 1983 och har tillverkningsenheter och kontor på flera platser i Indien, bland annat i Mumbai och Baddi. Förutom att förse den indiska marknaden med etiketter och applikatorer exporterar Interlabels också sina produkter till Mellanöstern, Sri Lanka och Bangladesh. Man har också en egen fabrik i Nairobi, Kenya för den östafrikanska marknaden.

"Vi tror att Skanems globala närvaro och expertis i kombination med Interlabels lokala erfarenheter och geografiska täckning kommer att göra den här alliansen till en formidabel kraft på den indiska etiketmarknaden", säger Interlabels VD Bhavin Kothari.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-20

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK