...
Bioplaster kommersialiseras av nybildat joint venturebolag

De båda företagen NatureWorks och BioAmber har bildat ett joint venture-bolag som fått namnet AmberWorks.
Det nya företagets främsta uppgift blir att kommersialisera och marknadsföra nya biobaserade polymerer, som de båda företagen utvecklar.


NatureWorks är sedan tidigare väl känt inom området bioplaster, inte minste tack vare sitt varumärke Ingeo, som idag rymmer flera olika bioplastkvaliteter.
BioAmber betecknas som ett "nästa generations kemiföretag" och har skaffat sig en marknadsledande position som tillverkare av förnyelsebara kemikalier.

De två företagen skriver i en pressrelease att deras joint venture bygger på naturliga synergier mellan NatureWorks redan etablerade kommersiella närvaro och PLA-baserade (mjölksyra) Ingeo-plattform samt BioAmbers prisbelönta bioteknik och kemiska processer.
"I vårt joint venture förenas det bästa av de båda företagen till en enhet vars uppgift blir att utveckla en ny generation av biobaserade och kompounderade polymerlösningar", skriver företagen i pressmeddelandet.

I samband med bildandet av det gemensamma bolaget AmberWorks kommer NatureWorks också att börja marknadsföra en ny familj av kompounderade Ingeo-resiner. Dessa nya bioplastkvaliteter är främst avsedda för varmformning och formsprutning av förpackningar och andra produkter inom food service-området.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK