...
Ny förpackningsteknisk YH-utbildning lokaliseras till Skåne

Utbildningsföretaget Media Blenders AB har i samarbete med konsultföretaget PPD/Prepress & Print Developing AB fått beviljat att starta en eftergymnasial yrkeshögskoleutbildning med inriktning mot det förpackningstekniska branschområdet i Skåneregionen. Till hösten drar den tvååriga utbildningen igång.

Ett gediget förarbete med ansökan i samarbete med klusterorganisationen Packbridge och ett stort antal regionala förpackningsföretag, har nu banat väg för en unik utbildning som kommer att kunna säkerställa behovet av kompetent personal i regionen.

Initiativtagare och inspiratör till satsningen, konsulten Kay Thrygg, PPD AB, är ett välkänt namn inom branschen och har ett mångårigt samarbete med utbildningens huvudman Media Blenders AB. Tillsammans har de under de senaste 20 åren genomfört ett stort antal stora utbildningsinsatser på de flesta av landets grafiska företag, de senaste fem åren bland annat YH/KY Grafisk Processoperatör i Göteborg med dokumenterad framgång.

Nu tar PPD och Media Blenders AB, i samarbete med Packbridge och branschen, många års erfarenheter och de mest framgångsrika koncepten till Skåneregionen, där tyngdpunkten av landets förpackningsindustri och dess kunder finns. Denna nya och unika tvååriga YH-utbildning i förpackningsteknik är statligt finansierad, avgiftsfri och berättigar de studerande till studiemedel från CSN.

Planerad start av utbildningen blir under hösten 2012 och den kommer att bland annat innehålla delar som: olika typer av förpackningssystem, logistik i förpackningskedjan, material som papper, glas, metall och plast, om att bevara, skydda och transportera förpackningsprodukter på ett kostnadseffektivt sätt och ur ett miljövänligt perspektiv, förpackningsmaskiner, tryck på förpackningar, olika fyllsystem mm.
Utbildningen presenteras till fullo på www.forpackningsteknik.se


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-02-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt
Länk till företaget och mer information
www.forpackningsteknik.se

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK