...
Burken lyfter Rexam

Det är dryckesburkarna som ger Rexam luft under vingarna.
En oväntat stor försäljning på området dryckesburkar, speciellt i Europa, gjorde att den brittiska förpackningskoncernen kunde öka både omsättning och vinst för år 2011. Det framgår av bolagets årsrapport.


Omsättningen för Rexam plc för 2011 landade på 4,734 miljarder pund (cirka 50 miljarder kronor), en ökning med 115 miljoner pund (ca 1,2 miljarder kronor) från år 2010. Vinsten före skatt steg från 390 miljoner pund till 450 miljoner pund, en ökning med 15 procent.

"Vi gläder oss åt våra fortsatta affärsframgångar under 2011. Den starka vinstökningen uppnåddes genom ett bättre än väntat resultat inom vårt dryckesburksområde, främst i Europa, samt ett fortsatt fokus på kostnadskontroll", säger Rexams VD Graham Chipchase i en kommentar.

Under det gångna verksamhetsåret har Rexam bland annat sålt sin verksamhet för dryckes- och specialförslutningar till USA-företaget Berry Plastics för 360 miljoner US-dollar (läs här).
Och nu är även Rexams verksamhet för plastförpackningar till hygienprodukter aktuell för avyttring. Trots olika åtgärder har inte Rexam lyckats uppnå önskade resultat inom hygienprodukter och i årsrapporten skriver man att man nu aktivt arbetar för en försäljning av affärsområdet "Personal Care".

Även om resultatet för år 2011 gläder koncernledningen, så slår Graham Chipchase ändå an en försiktigt ton, när han i rapporten ger sin syn på framtiden och det påbörjade verksamhetsåret.
"Läget för den globala ekonomin och vissa kostnadsutmaningar, som vi står inför, gör att vi är försiktiga i våra prognoser. Volymerna för dryckesburkar kommer fortsatt att vara höga, men inom plastförpackningar förväntar vi oss ingen omsvängning på kort sikt. Men vi fortsätter att fokusera på våra kostnader och på avkastningen på sysselsatt kapital och förväntar oss att även år 2012 blir ett vinstgivande år", skriver han.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Livsmedel Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK