...
Boxon tar steget in på märkning
Köper MarkJet av Söderbergföretagen
Anders Yllfors leder Boxons expansion.

Förpackningskoncernen Boxon AB har förvärvat MarkJet AB från Söderbergföretagen. MarkJet AB är ett företag inom produktmärkning och tillhör ett av de ledande företagen inom detta område.Malmö-företaget MarkJet AB har verksamhet i Sverige och Norge med en omsättning på 55 Mkr och med ca 25 anställda. Genom förvärvet stärker Boxon sitt erbjudande inom förpackningslösningar och Söderbergföretagen fortsätter att renodla sin verksamhet för att skapa ökad tillväxt inom områdena plast och plåt.

Förvärvet av MarkJet AB utgör en viktig pusselbit i Boxons planer inför framtiden.

”Att kunna bredda Boxons kunderbjudande med märkningsutrustning och tillhörande tjänster, som service av förpackningsmaskiner, syftar till att kunna leverera kompletta förpackningslösningar och därmed förbättrad lönsamhet till våra kunder”, säger Anders Yllfors, VD för Boxon.

”Det här är en industriellt bra affär för både oss och Boxon. MarkJet kommer med sina märkningsprodukter få en bra ägare i Boxon med potential att växa snabbare. Söderbergföretagen frigör kapital för offensiva satsningar inom områdena plast och plåt”, säger Per Gullstrand, koncernchef för Söderbergföretagen.

MarkJets VD, Per Söderström ser möjligheter inför framtiden: ”Affären ger oss stora möjligheter att nå helt nya kundsegment. Dessutom får vi möjligheter att direkt samverka med Boxons säljkår på marknaden. Jag ser tydliga fördelar för båda bolagen.”

MarkJet levererar fullständiga lösningar inom produktmärkning och är agent för VideoJet Technologies Inc, vilka är världsledande inom området produktmärkningsutrustning. I MarkJets sortiment ingår bland annat bläckstråleskrift, etikettering, printrar, appliceringsutrustning, lasermärkning, grafiska system m m. Företaget, med en omsättning på 55 Mkr, har verksamhet i Sverige och Norge, och totalt 25 anställda.

MarkJet AB kommer att drivas som ett dotterbolag inom Boxonkoncernen. MarkJet AB kommer att byta namn till Boxon Mark AB


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående
Länk till företaget och mer information
www.markjet.se

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK