...
Å&R Carton lanserar ny förpackning med smart återförslutning

Å&R Carton har utvecklat en ny, patenterad, förpackning med en smart återförslutning som är en vidareutveckling av företagets Hermetet Gable Top.
.Det har tagit ett par år men nu lanserar Å&R Carton den nya Slider Pack som bygger på den kartongteknik med innerliner som har använts av industrin i flera årtionden och som uppgraderades till modifierad atmosfär av Å&R Carton år 2010. Innerlinern kan vara baserad på papper, PET eller OPP med antingen aluminium som barriär eller med EVOH. Vanligtvis har en linerförsedd kartongförpackning trettio procent högre fyllningseffektivitet jämfört med en vanlig bag in box. Det krävs mindre material och lägre transportrelaterade kostnader och utsläpp.
En aluminiumliner hindrar också eventuell migrering av mineraloljor som varit mycket diskuterat de senaste åren.
En av de kritiska faktorerna med förpackningar som har hög barriär är mekanismen vid öppnande av förpackningen. Det löses genom att man använder kartongmaterial som skärguide för att riva upp en gastät liner. Den nya återförslutningsfunktionen använder en integrerad plastsläde som ger förpackningen en utmärkt återförslutning. Tillsammans med den nya förpackningen har A&R Carton också utvecklat en ny applikator för montering av förslutningen. Den passar på de Hermicmaskiner som företaget tillverkar.
Slider Pack är användarvänlig och livsmedelssäker. Förpackningen passar för alla typer av torra livsmedel som man häller ut och som kräver hög konsumentbekvämlighet.
Den lösning som nu finns på butikshyllorna har en liner av papper och polyeten och är inte gastät, men Å&R Carton har även tagit fram en patenterad metod för att öppna en aluminium/PET liner.
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK