...
Skönhetsprodukt med miljödesign, från doft till förpackning

Mouvement Infini, en grupp av leverantörer och kosmetiktillverkare, vill visa att förstklassiga skönhets- och doftprodukter kan skapas uthålligt med miljöhänsyn. Gruppen har lanserat sitt senaste koncept, ”Or Infini”, en demonstrationsprodukt där produktens och förpackningens sammanlagda carbon footprint beräknas vara minst tolv procent* lägre än om material och design inte valts med avseende på hållbar miljö.”Med ”Or Infini” går Mouvement Infini ett steg längre än tidigare och visar produktens miljöpåverkan genom att ange dess carbon footprint på förpackningen”, säger Sophie Fily, Metsä Board, en av gruppens åtta partners. ”Mouvement Infini ser miljödesign som en integrerad del av hela produktutvecklingsprocessen, vilken kan anpassas till varumärkens värden och traditioner”.

 Doften för ”Or Infini” skapades av Mane och använder 100 procent naturliga ingredienser av mandarin, vanilj och mandel, allt i en blommig ton. Den delikata blandningen har gjorts av Standard Cosmetics Europe och är tillverkad enligt Ecocerts riktlinjer.

 Glasflaskan är tillverkad av återvunnet glas och kapsylen är tillverkad av återvunna flaskor av polyeten.

Kartongkapseln är tillverkad av Metsä Boards kartong Carta Elega i 280 g/m2, en lättviktig, miljömässigt hållbar och PEFC-certifierad kartong. Den minskar förpackningens vikt med mer än tio procent jämfört med andra kartongmaterial. Trycket har gjorts enligt Imprim’verts miljöackreditering och FSC/PEFC certifiering.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Kemteknisk

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK