...
Alla Abbas sillburkar MSC-märkta

Under fjolåret satsade svenska Abba Seafood på att man före utgången av 2011 skulle ha 100 procent av sitt sillsortiment märkt med miljömärkningen MSC (Marine Stewardship Council).
Målet nåddes och nu firar man på Abba att alla företagets sillprodukter och sillburkar är försedda med miljömärkningen.


”Det känns jätteroligt och väldigt tillfredsställande att kunna meddela att vi nu kan stoltsera med ett 100-procentig MSC-märkt sillsortiment”, säger Eva Berglie, kommunikationschef på Abba Seafood.

MSC är en oberoende organisation vars internationellt erkända MSC-symbol står för havsmiljöarbete och hållbara bestånd. Organisationen har utformat standarder för ett välskött och uthålligt fiske och spårbarhet för fisk och skaldjur. Båda dessa standarder bygger på tredjepartsgranskningar som utförs av oberoende MSC-ackrediterade certifieringsorgan. Dessa certifieringsorgan uppfyller strängaste kriterier för bästa praxis och hjälper till att förändra de globala fisk- och skaldjursmarknaderna.

”Vi ser positivt på att allt fler företag förstår betydelsen av ett långsiktigt hållbart fiske och sätter upp höga mål för sitt eget arbete med att säkra de fiskbestånd, som används till deras produkter. Det är bara att gratulera Abba till ett helt MSC-märkt sillsortiment”, säger Minna Epps, verksamhetschef på MSC i Stockholm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-02-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Glas Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK