...
Sportlovsfirarna i fjällen uppmuntras att panta mera

I år ska sportlovsfirarna i fjällen bli bättre på att lämna in pantbelagda burkar och PET-flaskor. Det hoppas Returpack, som gör en storsatsning genom att erbjuda skidanläggningarna ett återvinningskoncept, med designade pantkärl, informationsmaterial och hämtning av panten.
Redan förra året inledde Returpack ett samarbete med ett antal skidanläggningar i mindre skala. Nu har konceptet vidareutvecklats bland annat med specialdesignade pant-igloos (bilden).


”Dryckesburkar och –flaskor, som konsumeras utomhus och på semestern, återvinns inte i samma utsträckning, som när man befinner sig i hemmet. Vi vet också att många fjällstugor ligger långt ifrån en pantautomat. Genom att samarbeta med skid- och stuganläggningar vill vi underlätta för alla att panta mera”, säger Katarina Lundell (undre bilden), kommunikationschef på Returpack.

Sammanlagt åtta svenska fjällanläggningar har valt att delta i projektet och samtliga anläggningar har valt att skänka pantpengarna till välgörenhet. I Idre går pengarna till den utrotningshotade fjällräven.
”För oss som bedriver vår verksamhet i naturen är det extra angeläget att värna om den. Vi vet också att det kan vara besvärligt för våra gäster, som lämnar sina stugor i en fullastad bil, att åka en extra sväng förbi en pantautomat. Genom samarbetet med Returpack underlättar vi för gästerna att göra en miljöinsats”, säger Joacim Johansson i Idre.


Publicerad: 2012-02-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK