...
Revolutionerande tvättmedelsförpackning:
Tvätt-, fläck- och sköljmedel i EN behållare

Procter & Gamble (P&G) har utvecklat en ny typ av vattenlöslig förpackning för tvättmaskiner, som man betecknar som revolutionerande.
Det är en engångs dosförpackning med olika ”rum”, som innehåller tvättmedel för hela tvättprocessen.


Vattenlösliga tvättmedelsförpackningar har funnits tidigare, men det annorlunda med den här är, enligt P&G, att den är indelad i tre rum, vilka innehåller fläck-, tvätt- och sköljmedel. Hela förpackningen läggs i tvättmaskinen och sedan löses behållaren upp och tvättmedlen distribueras ut i maskinen i rätt ordning, utan att konsumenten behöver göra något.
När tvättningen är klar, är såväl tvättmedel som förpackning upplösta och P&G försäkrar i sin marknadsföring av ”Tide PODS”, som är namnet på den nya innovationen, att inga tvätt- eller förpackningsrester finns kvar i tvättmaskinen.

Den film, som används till trekammarförpackningen, är enligt P&G av en helt ny typ, som är garanterat vattenlöslig, även i kallt vatten. Vilken typ av film det rör sig om, framgår dock inte av bolagets pressmeddelanden.

Enligt P&G har det tagit flera år av utvecklingsarbete innan den nya tvättmedelsförpackningen kunde realiseras. 6.000 konsumenter har deltagit i olika tester och under åren har mer än 450 olika förpackningsförslag och -prototyper tagits fram och testats.
Engångsdosförpackningen ”Tide PODS" med tre kammare, som blev resultatet, är enligt P&G den enda i sitt slag, som finns på världsmarknaden.
”Det var på tiden att konsumenterna fick en uppfinning som förenklar tvättning i maskin”, säger Alex Keith, områdesansvarig hos P&G.

”Tide PODS” håller för närvarande på att lanseras över hela Nordamerika. När innovationen kommer till Europa och våra breddgrader är inte bekant.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kemteknisk Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK