...
Mindre förpackningar ska ge minskat matsvinn

Livsmedelföretaget GoGreen, som ingår i Lantmännen Cerealia, minskar förpackningsstorleken till ett antal av sina produkter för att på så sätt förhoppningsvis bidra till ett minskat matspill.
Åtgärden gäller produkter som kikärter, bönor och linser, som packas i ”kartongkonservförpackningen” Tetra Recart från Tetra Pak.


För att underlätta för konsumenterna och undvika halvtomma förpackningar i kylskåpet och att oanvända matprodukter slängs i soporna kommer GoGreen att minska förpackningsstorleken för ett flertal produkter så att produktvikten blir 285 gram mot tidigare 380 gram.

”Konsumenterna tycker förpackningarna är för stora och att det många gånger blir bönor över, eftersom man inte tillagar eller använder hela förpackningen på samma gång. Vi har lyssnat på åsikterna och minskat storleken på förpackningarna”, säger Kristin Marmsjö, produktchef hos GoGreen.

De produkter som byter förpackningsstorlek är bland annat ekologiska kikärter, kidneybönor, stora vita bönor och bönmix samt förpackningarna med röda och gröna linser och svarta bönor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK