...
Tetra Pak och WWF startar kampanj för att öka återvinningen av kartong

Tetra Pak och Världsnaturfonden WWF tar ett gemensamt initiativ för att öka återvinningen av kartongförpackningar i Sverige. Kampanjen, som består av sex olika åtgärder, ska få konsumenter, skolelever samt de egna medarbetarna att återvinna mera.
Åtgärdsprogrammet, som Tetra Pak och WWF samarbetar kring, har som mål att öka återvinningen med fem procent under 2012 i ett första steg. Kampanjen är långsiktig och kommer till att börja med att pågå under tre år.


Torsdagen den 15 mars kommer Tetra Pak och WWF att presentera den gemensamma kampanjen vid en pressträff i Stockholm. Vid träffen medverkar bland andra Erik Lindroth, miljödirektör vid Tetra Pak Sverige AB, och Håkan Wirtén, generalsekreterare i WWF.

I samband med informationsmötet kommer Tetra Pak att presentera ny statistik över återvinningen av kartongförpackningar i Sverige och offentliggöra resultatet av en undersökning, som visar vad som kan få svenskarna att återvinna mer.

Som vi informerat om tidigare (läs här) har Tetra Pak i dagarna startat en speciell sida på Facebook, som man kallar ”Återvinnarna” och där man vill skapa engagemang för att motivera till ökad återvinning av kartongförpackningar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK