...
Alufolietillverkare i Europa byter ägare

Tre europeiska aluminiumfolietillverkare får nya ägare när världsledande alufoliebolaget Novelis säljer en del av sin verksamhet i Europa till industriinvesteringsbolaget American Industrial Acquisition Corporation (AIAC).
Affären rör Novelis anläggningar i Rugles, Frankrike, Dudelange, Luxemburg och Berlin, Tyskland.


De tre folietillverkarna, som berörs av affären, producerar olika typer av aluminiumfolier, främst i form av hushållsfolier samt tunn alufolie till cigarettförpackningar.

”Novelis fokuserar på premiummarknader som dryckesburkar, bilar och specialprodukter och även om dessa tre folieverksamheter är väletablerade företag med starka kundbaser, så är de inte i linje med vår tillväxtstrategi. Vi tror därför att de kommer att få en bättre framtid med AIAC”, säger Novelis VD och koncernchef Philip Martens.

Affären, vars ekonomiska villkor inte avslöjats, beräknas vara genomförd under våren 2012, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter. Sammanlagt 850 anställda vid de tre fabrikerna berörs.

”Ingångna kundkontrakt kommer att effektueras under försäljningsprocessen och kontinuitet i verksamheten att bibehållas”, skriver Novelis i ett pressmeddelande.

Efter avyttringen av enheterna i Berlin, Dudelange och Rugles kommer Novelis ändå att ha kvar cirka 4.400 anställda i nio europeiska tillverkningsenheter i Tyskland, Italien, Schweiz och Storbritannien. På global basis omsätter Novelis cirka 10,6 miljarder US-dollar och bolaget sysselsätter nästan 11.000 personer i sina anläggningar i Europa, Nord- och Sydamerika samt Asien.
Novelis, som har sitt huvudkontor i Atlanta, Georgia, USA, ingår i den asiatiska aluminium- och kopparkoncernen Hindalco Industries Limited.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK