...
Glimrande Absolut-flaska belönad med iF:s designpris

En glimrande flaska för Absolut Vodka har utsetts till en av vinnarna i årets upplaga av den ansedda designtävlingen iF Packaging Design Award.
Flaskan, som är tillverkad hos Ardagh Glass i Limmared, sydost om Borås, är framtagen till Absolut Vodkas ”Limited Edition”.


Ardagh Glass arbetade i nära samarbete med Pernod Ricard, när man tog fram den prisvinnande flaskan, som har ett helt nytt utseende och textur
När flaskan utvecklades för ett par år sedan (läs här), var det första gången man utmanade den traditionella Absolut-designen och skapade något helt annorlunda. Även om den klassiska flaskformen finns kvar, så ger glasytans fasettslipade kristallstruktur intryck av en helt ny flaska.

Vid utdelandet av iF-priserna belönades ytterligare en förpackningslösning från Ardagh Group. Det var koncernens metallförpackningsdivision som vann med konservburkskonceptet till varumärket Cirio (undre bilden), som marknadsför konserverade grönsaker.
Cirio-burkarna är försedda med lättöppnade Easy Peel®-lock och burkarna finns i två storlekar.

”Vi är stolta över att kunna producera hållbara och mångsidiga förpackningslösningar och att få sådana prestigefyllda erkännanden för vår produktutveckling inom såväl glas som metall är ett bevis på vårt engagemang för innovativ design”, säger Ardagh Groups koncernchef Niall Wall i en kommentar.

iF Design Awards, som är indelad i de tre avdelningarna ”Product Design Award”, ”Communication Design Award” och ”Packaging Design Award”, är instiftad och administreras av International Forum Design i tyska Hannover.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Glas Glas Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK