...
Multivac lanserar ny djupdragare

Globala förpackningskoncernen Multivac har lanserat ännu en djupdragare på marknaden. Den nya modellen, som har beteckningen R 515 (bilden), är utformad för de särskilda krav som förpackning av färskt kött ställer. Typiska användningsområden är stora förpackningar av färskt fläsk- och nötkött, liksom grossistförpackningar.

R 515 har standardverktyg och format, som är särskilt anpassat för färskt kött. Den nya modellen är designad för flexibel film, som exempelvis PA/PE flerskiktsfilm. R 515 är också utrustad med fotocell för tryckt överbana.

Förutom vakuumförpackningar är det möjligt att framställa förpackningar med modifierad atmosfär. Produktionstakten ligger på ca 10 cykler per minut.

Som tillval finns extra stor filmavspolning för underbana, vilket minskar antalet driftstopp orsakade av rullbyten. Utöver detta finns snabbyte för både formnings- och förseglingsverktyg, vilket underlättar konverteringen till andra format. Man kan också montera på olika typer av etiketteringsmaskiner och märkningssystem.

Liksom alla Multivacmaskiner kan R 515 lätt rengöras och desinficeras både på in- och utsidan. Djupdragaren kan också förlängas modulärt och är lämplig för integrering i automatiserade förpackningslinjer.

Multivac skriver i ett pressmeddelande om den nya djupdragaren att hantering av färskt kött ställer särskilda krav på förpackningsprocessen. Kraven gäller inte i första hand en aptitlig presentation av köttet i butiken, utan snarare att det färska köttet måste skyddas under transporten till grossist eller förädling.
Kostnadseffektivitet, säker produktion och hög hygien är därför viktiga krav på de förpackningsmaskiner, som används vid industriell hantering av kött.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK