...
Stora Enso säger upp 62 i Skoghall

Stora Enso vill säga upp 62 anställda vid kartongbruket Skoghalls Bruk (bilden) i Värmland. Åtgärderna, som omfattar 11 tjänstemän och 51 arbetare, görs för att företaget måste effektiviseras. Det skriver Stora Enso i ett pressmeddelande.
Skoghalls Bruk ingår i affärsområde Förpackningar inom Stora Enso och tillverkar kartongprodukter främst för livsmedelsförpackningar.


”För att säkerställa den långsiktiga konkurrenskraften är det nödvändigt att verksamheten vid Skoghalls Bruk effektiviseras. Utveckling, effektiviseringar och ständig förmåga till förändring skapar grunden för långsiktig överlevnad för vårt bruk”, säger Carl-Johan Albinsson, VD för Stora Enso Skoghall AB, i pressmeddelandet.

820 personer arbetar i dag vid enheten i Skoghall. En neddragning med 62 personer innebär att personalstyrkan skulle minska med knappt 8 procent. Verksamheten i Forshaga, som också ingår i Skoghalls Bruk, berörs inte av de förslagna förändringarna.

De föreslagna åtgärderna vid Skoghalls Bruk ingår i de aviseringar om effektiviseringar, som Stora Enso gjorde i samband med att man presenterade sin bokslutsrapport för fjärde kvartalet 2011 (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK