...
Alupåsen SurvivaStill producerar dricksvatten från urin och fuktig mossa!

En minst sagt annorlunda ”förpackning” är destillationspåsen SurvivaStill (bilden), som utvecklats av brittiska överlevnadsexperten Survivakit och företaget Protective Packaging.
SurvivaStill, som är tillverkad i plast och aluminium, kan nämligen användas för att framställa dricksvatten från odrickbara produkter som saltvatten, fuktig jord, våt mossa – och urin!


SurvivaStill är en form av destilleringsapparat, som utnyttjar solvärme för att driva ut drickbart vatten ur odrickbara produkter som salt- eller förorenat vatten, urin, fuktig jord, blöt mossa, gräs och blad, m fl.
Upp till två liter dricksvatten kan utvinnas om dagen, genom att SurvivaStill ”laddas” med de odrickbara produkterna och sedan placeras hängande, så att den träffas av solstrålar.

Inuti SurvivaStill finns en speciell ”värmefälla” som består av aluminiumfolie. När solstrålarna träffar folien reflekteras de och värmen inne i plastpåsen ökas så att fukt – dvs rent vatten – förångas från de odrickbara produkterna och sedan samlas upp i påsens pipformade nederdel, som också är försedd med en tappventil (undre bilden).

Produkten SurvivaStill är främst avsedd att användas i extrema situationer som naturkatastrofer, etc. men är också tänkt för personer som vistas långt ute i otillgänglig natur, vid expeditioner till avlägsna platser, i samband med överlevnadskurser, etc. Men den kan naturligtvis också användas av var och en som vill prova på att utvinna dricksvatten på ett annorlunda vis!

Förutom funktionen som destilleringsanläggning har SurvivaStill även andra överlevnadsfunktioner. Den kan blåsas upp och användas som ”flytkudde”, den kan användas för att smälta snö och is eller för att samla upp regnvatten. SurvivaStill kan även användas som vakuumförpackning för livsmedel eller som förvarings- och transportkärl för dricksvatten. Vidare kan den reflekterande alufolien användas för att ge signaler i form av ”solkatter” eller ge utslag på en radar i en nödsituation.

SurvivaStill var en de vinnande förpackningarna i den europeiska aluminiumfolieorganisationen EAFA:s nyligen avslutade tävling Alufoil Trophy 2012.
”Juryn är överens om att detta är en riktigt innovativ och potentiellt livräddande produkt, som bygger på aluminiumfolie som fångar värme för att destillera fram dricksvatten ur ett stor antal odrickbara produkter. Den inte bara bygger på en enastående uppfinningsrik teknik – produktens användningsområde gör att den uppenbarligen kan komma till stor nytta vid katastrofer och andra extrema situationer”, sade juryledaren Antoinette Devine, när Alufoil Trophy-vinnarna presenterades.

Mer om SurvivaStill och ”överlevnadsföretaget” Survivakit finns att läsa på bolagets hemsida.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK