...
Rangeringsenheter som kan hantera upp till 140 förpackningar per minut

Förpackningsmaskintillverkaren Multivac har utökat sin portfölj av rangeringssystem med två fristående versioner, som kan eftermonteras såväl Multivacs egna förpackningsmaskiner som förpackningsmaskiner av andra fabrikat.
De båda versionerna, som ingår i Multivacs rangeringssystem MBS, kan användas för såväl rangering som ejektion av förpackningar.


Inom förpackningsprocessen används rangeringslösningar för en rad funktioner som inmatning, lossning och separation. Multivac har sedan tidigare flera integrerade rangeringssystem i sitt produktsortiment och nu kompletterar man sina rangeringslösningar med de två fristående enheterna MBS 120 och MBS 220.
De båda enheterna är lämpliga såväl för rangering som ejektion av förpackningar. De kan förlängas från två till sex banor och kan transportera upp till 80 eller till och med 140 förpackningar per minut. Systemen är utrustade med kassettbyte med hygiengodkända band, för enkel konvertering.

Båda är utrustade med separat IPC 02 maskinstyrning och fungerar både för in- och utmatning. Rangeringssystemen kan därför användas och utrustas flexibelt inom ramen för den befintliga förpackningslösningen och maskinstyrningsfunktionen kan synkroniseras med förpackningsmaskinens styrning.

Båda versionerna är standardmässigt utrustade med blått ThermoFeed matningsband från Intralox, som är särskilt avpassat för applikationer inom livsmedelsindustrin med höga hygienkrav. Styrbanden säkrar en kontrollerad rangeringsprocess. Standard i båda versionerna är också pack ejection med separat transportband. Liksom alla maskiner från Multivac, är också rangeringsutrustningen försedd med ”Multivac Hygien Design”, vilket förenklar rengöring och desinfektion.

------------------------------------------------------------
Multivac, med huvudkontor i Wolfertschwenden i Tyskland, utvecklar, producerar och marknadsför förpackningslösningar för behandling, paketering och etikettering av livsmedel, medicinska artiklar och en mängd andra produkter. Koncernen representeras i mer än 140 länder världen runt genom dotterbolag och agenter och är marknadsledande i branschen. Globalt har koncernen drygt 3000 anställda.
Sedan 1988 är Multivac AB Sverige, med ett 30-tal anställda, ett dotterbolag till Multivac Export AG i Schweiz. Huvudkontoret finns i Lund med en filial i Stockholm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK