...
Erbjudande från TPP: ”Låna en professor!”

”Låna en professor för en dag!” Det unika erbjudandet riktar The Paper Province (TPP) till sina medlemsföretag. Satsningen sker i samarbete med Karlstads universitet och ska stärka innovationskraften hos små och medelstora företag inom pappers- och massaindustrin.
”Faller det här väl ut kommer det att bidra till att det utvecklas nya produkter och tjänster. Det stärker både regionen och våra medlemsföretag”, säger Maria Hollander (bilden), VD på TPP.


Satsningen vänder sig framförallt till företag som saknar egna forsknings- och utvecklingsresurser. Att låna en professor kostar inte företagen något och nu hoppas TPP bli nerringda av företag, som är på jakt efter nya infallsvinklar och idéer.
”Det här kommer att bli en rejäl kunskapsinjektion för många företag! Samtidigt bidrar vi till att minska avståndet mellan akademin och många av våra mindre medlemsföretag. Det är viktig,t eftersom branschen blir mer och mer kunskapsintensiv”, säger Linda Blomqvist, projektledare på TPP.

På Karlstads universitet ser man också fördelar med att komma närmare de små och medelstora företagen i The Paper Province.
”För oss handlar det här dels om att visa att vi inte enbart är en resurs för de större företagen, dels om bidra till att den forskning vi bedriver tillämpas och kommer till nytta ute i näringslivet”, säger Magnus Lestelius, professor i kemiteknik på Karlstads universitet.

Det hela börjar med att företagen träffar TPP och går igenom behov och vilken hjälp man önskar. Därefter får företaget besök av en professor, eller någon annan från Karlstads universitet med lämplig kompetens. På TPP hoppas man att besöken kan leda till fortsatta kontakter som stärker medlemsföretagens innovationskraft.
”Vi tror att besöken kan leda till nya tankar som företagen vill vidareutveckla. Det kan till exempel handla om doktorander, exjobb eller projekt tillsammans med universitetet”, säger Linda Blomqvist.

Utlåningen av professorer är en del av verksamheten på Tillväxtkontoret som The Paper Province driver tillsammans med Fakulteten för teknik- och naturvetenskap på Karlstads universitet. Övriga finansiärer är Tillväxtverket, Region Värmland samt Forshaga- Grums- Hammarö och Karlstad kommun.
Tillväxtkontoret bildades 2011 och erbjuder stöd i olika former med fokus på små och medelstora företag. Det kan dels handla om kontakter för att undersöka, utveckla och testa idéer, men även om kontakter med andra aktörer och experter som kan hjälpa till med finansiering och marknadsintroduktioner.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK