...
Seminarier om ”internationalisering”

På temat ”internationalisering” arrangerar förpackningsklustret Packbridge ett antal seminarier i Skåne i april och maj.
Seminarierna arrangeras i samarbete med Region Skåne och syftet är att informera om hur man på ett lönsamt sätt kan utveckla förbindelser med nya och nära marknader.
En rad specialiser från Sveriges grannmarknader kommer att informera och inspirera seminariedeltagarna.


Sverige är ett land byggt på tillverkning och handel och det till stor del med utlandet, skriver Packbridge i ett pressmeddelande. Vår bruttonationalprodukt (BNP) består till 50 procent av export av varor och tjänster och mer än 70 procent av exporten går till länder i Europa och 35 procent till våra absoluta grannländer.

Nu vill Packbridge tillsammans med Region Skåne och en rad specialister på våra nära grannmarknader informera och inspirera svenska företag och företagare till att ta ett steg över vattnet.
De grannländer, som seminarierna kommer att handla om är Tyskland, Danmark, Polen och Litauen. Seminarierna kommer att äga rum på fyra platser i Skåne och under fyra dagar. Två av dagarna blir det fokus på Tyskland och Danmark och de andra två dagarna uppmärksammas Polen och Litauen.

Seminarierna, som äger rum på förmiddagarna, kommer att hållas i Kristianstad och Eslöv, 23 och 24 april, då man avhandlar Danmark och Tyskland, samt den 14 och 15 maj, då man uppmärksammar Polen och Litauen vid seminarier i Helsingborg och Malmö.

Informationen vid seminarierna kommer att vara både av generell karaktär men också ur ett förpackningsindustriellt perspektiv. Målet är att skapa nya kontaktvägar, upplysa om möjligheter, inspirera och engagera.
Från de olika länderna medverkar följande talare: Hans Fisker, Aspero Kompetens, Danmark; Stephan Schutze, Sydsvenska Handelskammaren, Tyskland; Peter Frey, Scandinavian/Polish Chamber of Commerce, Polen och Rima Ingstad, Svedijos Versio Centras, Litauen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK