...
Carlsberg köper resten av aktierna i ryska Baltika

Danska bryggerijätten Carlsberg har för avsikt att köpa upp resten av aktierna i det ryska bryggeriföretaget Baltika. Det uppger Fri Köpenskap.
Carlsberg har redan en 85-procentig ägarandel i Baltika, men genom att bli ensam ägare kan man avnotera Baltika från börsen i Moskva och snabba på beslutsprocesserna i företaget, vilket på senare tid tappat både volym och marknad i Ryssland.


Bakom den sämre utvecklingen för Baltika ligger dels de ökade ryska ölskatterna, som tillkommit för att försöka minska det utbredda alkoholmissbruket i Ryssland, men också ökad konkurrens från andra aktörer på den ryska ölmarknaden.
Carlsbergs VD Jørgen Buhl Rasmusen säger, enligt Fri Köpenskap, att för att möta den ökande konkurrensen har Carlsberg vidtagit åtgärder, som kommer att ge resultat under det här året.

Den ryska marknaden är en av Carlsbergs enskilt största och svarar för cirka 40 procent av bryggerikoncernens försäljning. De senaste två decennierna har Carlsberg investerat för motsvarande drygt 80 miljarder kronor i Ryssland.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK