...
Mondelez nytt namn på Kraft Foods…

Den internationella delen av livsmedelsjätten Kraft Foods ska byta namn till Mondelez International, Inc. medan koncernens nordamerikanska verksamheter behåller namnet Kraft Foods. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Anledningen till namnbytet är att hela koncernen innan utgången av 2012 ska delas upp i två separata bolag, där den nordamerikanska verksamheten utgör en del och det globala snacksområdet, som bland annat omfattar Marabou och Gevalia i Sverige, den andra.


För den icke initierade verkar det nya namnet både invecklat och svåruttalat, men i sitt pressmeddelande ger Kraft Foods ledning en detaljerad förklaring till namnets uppkomst och hur det ska uttalas!
”Mondelez är ett nyligen myntat ord som ska föra tanken till en ´delikat värld´! ´Monde´ kommer från det latinska ordet för ´värld´ och ´delez´ är en fantasifull böjningsform av ordet ´delicious´”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Det nya namnet har tagits fram med hjälp av en namntävling, där mer än tusen Kraft Foods-anställda lämnade in 1.700 förslag. Två av de anställda – en i Nordamerika och en i Europa – var inne på samma linje, vilket inspirerade företagsledningen att besluta att det nya namnet skulle bli Mondelez International.

”Det nya namnet ska uttalas ´mohn-dah-LEEZ´”, skriver företagsledningen i sitt meddelande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK