...
Bong bildar enhet för specialförpackningar

Kuvert- och förpackningstillverkaren Bong AB satsar på ytterligare tillväxt inom sitt ProPac-sortiment av specialförpackningar. Därför bildar man nu en speciell affärsenhet som får namnet Bong Packaging Solutions.
Till chef för den nya enheten har utsetts Morgan Bosson (bilden), som varit medlem i Bongs koncernledning sedan år 2005.


Bongs ProPac har vuxit med i snitt 30 procent om året de senaste åren och omsatte i fjol mer än 500 miljoner kronor.
Trenden mot ökad distanshandel (till exempel e-handel), snygga och effektiva presentpåsar i detaljhandeln samt ökade krav på säkerhet för vissa försändelser har gjort att efterfrågan på ProPac-produkter vuxit snabbt, skriver Bong i ett pressmeddelande.

Bong Packaging Solutions kommer framför allt att fokusera på tre områden: presentpåsar och andra lösningar för presentförpackning inom detaljhandeln (Retail Solutions), maskiner och material för att effektivt förpacka produkter som köpts via e-handel eller postorder och sedan skall skickas till kund (e-business/Machinery) samt olika typer av säkerhetsförpackningar av Tyvek® eller liknande material (Security Solutions).
Initialt kommer två tillverkningsenheter (Nybro och Luxemburg) att ingå i Bong Packaging Solutions. Målet är att fortsätta växa snabbt organiskt och genom förvärv med ProPac de närmaste åren.

Morgan Bosson, som hittills har jobbat parallellt med Norden, Ryssland och Bongs ProPac-satsning, kommer från april att arbeta hundra procent som affärsområdeschef/VD för Bong Packaging Solutions.
Rekryteringen av en ny chef för Norden och Ryssland har påbörjats och tills en ny chef är på plats kommer Bongs koncernchef Anders Davidsson att ta rollen som Norden- och Rysslandsansvarig.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK