...
Skåneklass tog hem Pantresan 2012

Nu är årets upplaga av Returpacks skoltävling Pantresan avgjord. Över 500 låg- och förskoleklasser från hela landet har deltagit och det bästa bidraget hade utformats av klass 3A från Månsaboskolan (bilden) i skånska Svalöv.
Årets Pantresa var den sjätte i ordningen och sammanlagt har nu cirka 40.000 elever deltagit i tävlingen, som ska lära eleverna om återvinning och hållbar utveckling.


”Intresset för miljö- och återvinningsfrågor är stort bland lärare och elever. Det är vi naturligtvis glada över eftersom det skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle. Barn är dessutom väldigt bra på att påverka sin omgivning när det handlar om beteenden som pantning”, säger Katarina Lundell, kommunikationschef på Returpack.

Hittills har omkring 40.000 elever runt om i landet deltagit i Pantresan under de sex år, som den har genomförts. I år har deltagarantalet varit extra stort, vilket delvis kan bero på de miljömål, som ingår i den nya läroplanen.

”Eleverna har gjort ett fantastiskt jobb med stort engagemang. Pantresan har både varit rolig och skapat en medvetenhet hos barnen kring hur de själva kan påverka miljön”, säger Johan Samuelsson, som är lärare i vinnarklassen och har deltagit i Pantresan varje år.

Förstapriset är en klassresa, värd upp till 20 000 kronor. Utöver vinnarklassen belönas de 99 bästa bidragen med fina priser.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK