...
Amcor köper mer inom flexibla förpackningar

Nyligen köpte australiska förpackningskoncernen Amcor den flexibla förpackningstillverkaren Aperio Group med tillverkning i Australien, Nya Zeeland och Thailand (läs här) och nu meddelar man att man gjort ännu ett stort förvärv inom området flexibla förpackningar.
Den här gången har Amcor köpt det indiska företaget Uniglobe, som tillverkar flexibla förpackningar till livsmedels-, hygien- och hälsoprodukter.


Amcor skriver i ett pressmeddelande att man betalar 19,8 miljoner AUS-dollar för Uniglobe . Man poängterar också att Uniglobes nuvarande ledning ska fortsätta i företaget.

”Köpet av Uniglobe innebär en viktig möjlighet för att öka Amcors närvaro på den växande indiska marknaden. Uniglobe har en stark ledningsgrupp och har haft betydande försäljningstillväxt under en följd av år”, säger Amcors koncernchef och VD Ken MacKenzie.

Uniglobe etablerades 1999, då man startade upp en tillverkningsenhet i Daman, 15 mil norr om Mumbai. På platsen har man sedan byggt ytterligare en fabrik, som började producera år 2008. Företaget omsätter cirka 20 miljoner AUS-dollar om året.

När köpet av Uniglobe är genomfört kommer Amcor att ha totalt fem tillverkande enheter i Indien.


Publicerad: 2012-03-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK