...
SCA på väg att förvärva hygienkoncern i Taiwan
Blöjvarumärket Sealer är en av Everbeautys storsäljare.

SCA har lagt ett bindande bud på att förvärva den Taiwanbaserade hygienkoncernen Everbeauty. Köpeskillingen uppgår till cirka 1,9 miljarder kronor på skuldfri bas.
SCA meddelar nu att det bindande budet har antagits och att processen mot ett slutförande av affären fortsätter. Förvärvet förväntas vara genomfört under sommaren i år.


Everbeauty är ett ledande asiatiskt företag inom personliga hygienprodukter med försäljning i Kina, Taiwan och Sydostasien.
Everbeauty hade 2010 en försäljning på cirka 1,6 miljarder SEK. Företaget har cirka 900 anställda.
Transaktionen förväntas ge SCA tillgång till ett omfattande distributionsnät och en stark säljorganisation samt egen produktion i Kina och Taiwan.

Antagandet av SCAs bindande bud följer en privatisering av Everbeauty i enlighet med taiwanesisk lagstiftning. Som ett resultat har ett försäljnings- och köpeavtal undertecknats av SCA och säljarna. Efter undertecknandet av avtalet fortsätter processen mot att slutföra förvärvet, inklusive godkännanden från relevanta myndigheter i Taiwan.

”Asien förväntas svara för 60 procent av den globala tillväxten på hygienområdet. Ett förvärv av Everbeauty skulle skapa goda tillväxtmöjligheter på en strategisk tillväxtmarknad och ge SCA en ledande position inom inkontinensprodukter i Asien, exklusive Japan”, säger Jan Johansson, SCA:s VD och koncernchef.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK