...
PlantBottle i “fickformat” i UK

I Storbritannien kommer Coca-Cola nu i vår att lansera en helt ny storlek av sin uppmärksammade ”gröna” plastflaska PlantBottle™.
Den nya flaskan betecknas som en ”pocket size” och den riktar sig speciellt till de som vill ha en flaska att ta med sig. Det är första gången på 20 år som Coca-Cola Great Britain lanserar en ny flaska i en ”on-the-go”-storlek.


Den nya flaskan, som rymmer 375 milliliter, ska användas för de tre produkterna i ”MyCoke”-trion: Coca-Cola, Diet Coke och Coke Zero.
Lanseringen föregås av en stort upplagd reklam- och marknadsföringskampanj över hela Storbritannien.

Framtagningen av den nya flaskstorleken har föregåtts av en tre månader lång undersökning om de brittiska konsumenternas preferenser vad gäller Coca-Colas produktutbud. Resultatet visade att konsumenterna vill ha ett större utbud av förpackningsstorlekar och speciellt efterlyste man en flaska som är lätt att ta med sig och som i volym ligger mellan dagens 330- och 500-ml flaskor.

”Vi är glada att vi kan svara på konsumenternas efterfrågan och den nya 375 ml PlantBottle ger konsumenterna en lätthanterlig flaska i fickformat”, säger Zoe Howorth, på CocaCola Great Britains marknadsavdelning.

PlantBottle, som består till cirka 50 procent av bioplast och återvunnen PET, har nu introducerats av Coca-Cola Company på de flesta markander runt om i världen. I Storbritannien lanserades PlantBottle första gången i september i fjol, då man ersatte samtliga halvliter PET-flaskor med ”MyCoke”-produkter med den miljövänligare PlantBottle-flaskan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-03-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK