...
Ecolean lanserade smart återförslutning på Anuga FoodTec 2012 i Köln

På Anuga FoodTec i Köln de sista dagarna i mars lanserade Ecolean en ny, smart, återförslutning för sina flexibla förpackningar. Lösningen är materialsnålare och billigare än en skruvförslutning.

Genom åren är det många som uppskattat Ecoleans flexibla förpackningslösningar, men ofta har man pekat på vad man upplevt som en svaghet, avsaknaden av återförslutning. Företaget har lyssnat och utvecklat och kunde nu visa upp en smart återsförslutning som initialt bara kommer att finnas på enlitersförpackningarna.
 
-          "Skruvförslutningar i all ära, de är naturligtvis jättebra, men vi har hela tiden känt att de inte passar in i vår profil där miljöaspekten är viktig, säger Peter L. Nilsson, vd på Ecolean.  En skruvförslutning kräver mycket material och används bara ett fåtal gånger på varje förpackning trots att den troligen skulle kunna fungera tiotusen gånger. Vi ville hitta en billig och materialsnål lösning och nu lanserar vi SnapQuick som är billig och materialsnål".
 
SnapQuick fungerar som ett gångjärn och består av en hane och hona. Den sitter precis under perforeringen för öppningen. Materialet är PET. När man vill återförsluta viker man bara ner hörnet med hjälp av gångjärnet och snäpper ihop hanen och honan.
 
-          "Vi låter folk själva testa över en vask här i montern och vi har haft en del ”förståsigpåare” som menat att det inte kan fungera, att det inte kan bli tätt. I samtliga fall har vi kunnat bevisa för dem att fungerar. Det läcker inte".
 
Trots det rekommenderar Ecolean fortsatt att man har förpackningen stående i kylen, men återförslutningen ser till att man inte får något spill eller att innehållet tar smak från omgivande produkter i kylen.
 
SnapQuick formsprutas och levereras på rulle. En speciell applikator limmar fast den på påsen utan att hastigheten på maskinen påverkas. Självfallet påverkas kostnaden för förpackningen men det är enligt Peter L. Nilsson bara marginellt och jämför man med vad en skruvförslutning kostar i relation till förpackningens kostnad är den här lösningen billig.
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-03-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK