...
APEAL protesterar mot ungerskt förslag på högre skatt på förpackningar av stål

APEAL, den europeiska sammanslutningen av tillverkare av stålförpackningar, har protesterat hos EU:s Europakommission mot ett förslag på ökad skatt på förpackningar av stål, som föreslagits av myndigheterna i Ungern.
Enligt förslaget ska stålförpackningar i Ungern av miljöskäl beläggas med högre skatter än konkurrerande förpackningsmaterial, men APEAL anser att förslaget är oskäligt och diskriminerande.


De ungerska myndigheterna har till Europakommissionen lämnat ett förslag till ändring av landets miljölagstiftning från 1995 rörande miljöavgifter för olika produkter. Enligt förslaget skulle bland annat burkar av stål beläggas med högre avgifter än motsvarande förpackningar i andra material.

I sin skrivelse till EU-kommissionen uttrycker APEAL tvivel rörande de miljömässiga mål, som de föreslagna ungerska åtgärderna syftar till. APEAL menar att stål är ett av de enklaste förpackningsmaterialen att sortera och återvinna. Man pekar bland annat på stålets egenvärde vid återvinning och att stålets magnetiska egenskaper gör det lätt att urskilja från andra material.

Enligt uppgift håller EU-kommissionen nu på att undersöka frågan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Metall Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK