...
Dags för anmälan till årets Pentawards

Nu har anmälningstiden till årets upplaga av den globala förpackningsdesigntävlingen Pentawards inletts. Mellan den 2 april och den 11 maj kan förpackningsdesigners, varumärkesägare, förpackningsleverantörer, etc. anmäla bidrag till tävlingen.
Vid fjolårets Pentawards gick den förnämsta utmärkelsen – Diamond Pentaward Best of the Show” – till Ramlösas och svenska designbyrån NINE:s uppmärksammade ”kristallflaska” i PET (bilden) (Läs mer om flaskan här).


Pentawards skriver i ett pressmeddelande att det som vanligt lönar sig att anmäla och registrera sina bidrag så tidigt som möjligt under anmälningstiden. ”Early Birds”-perioden är mellan den 2 och 13 april och därefter är det ordinarie anmälningskostander fram till 4 maj. Från 5 maj och till 11 maj är det ”last chance” med förhöjd anmälningsavgift.

Designtävlingen Pentawards är uppdelad i fem sektorer – ”livsmedel”, ”drycker”, ”kropp”, ”lyx” och ”andra marknader” – och varje sektor är indelad i kategorier. Sammanlagt finns det 44 kategorier.

Tävlingsbidragen bedöms av en internationell jury bestående av professionella designers och marknadsförare från förpackningsbranschen. I varje kategori delas ut ”Pentawards” i valörerna brons, silver, guld och platina. Dessutom utses en ”best in show”-förpackning som erhåller den prestigefyllda Diamond Pentaward-utmärkelsen.
Utöver Pentawards-utmärkelserna delar huvudsponsorerna Esko, Luxepack och Sleever International dessutom ut egna specialpriser värda 5.000 euro.

De vinnande förpackningarna i årets Pentawards kommer att presenteras vid en prisceremoni den 27 september i Intercontineltal Hotels historiska Opera Ballroom i Paris. Samtliga vinnande bidrag kommer dessutom att publiceras i verket ”The Package Design Book” som utges av bokförlaget Taschen. Årets upplaga, som blir den andra i ordningen, beräknas utkomma i november.

Mer info om tävlingen finns på Pentawards hemsida.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK