...
Nord-Emballage i Ystad räddat
Holländsk ägare driver verksamheten vidare och satsar på vätskekartong

För cirka 6 veckor sedan kom beskedet att Förpacknings AB Nord-Emballage och Zäta Förpackning i Ystad försatts i konkurs. Sedan dess har ett intensivt arbete pågått för att rädda verksamheten, och nu har en ny ägare, Holding Hills BV, från Holland, säkrat framtiden. Samtidigt byter företaget delvis inriktning.

Företaget drivs vidare av Holding Hills BV och Linus Jeppsson och kommer att fortsätta med 44 anställda. Hela verksamheten på Zäta Förpacknings AB kommer att integreras i Nord-Emballages lokaler i Ystad. Under den nya ledningen kommer också nya produkter att introduceras och via dessa räknar man med att säkerställa produktionen i Ystad.

I ett pressmeddelande säger företaget att man förväntar sig en markant ökning av tillverkningsvolymerna de kommande åren och man därmed räknar med att generera fler arbetstillfällen i Ystad.

Det är konkursförvaltaren Ola Sellert från Trägårdh Advokatbyrå och representanter från Sparbanken Syd som sytt ihop affären.

Holding Hills BV ägs av Ed Steijn som i 20 år jobbat med produktion och försäljning av takåsförpackningar, bland annat på Variopak, till mejeriindustrin. På senare år har han drivit företaget Top Hill Pack som agerade som en oberoende leverantör av takåsförpackningar och där främsta kunden var Ahold.

”Av mer eller mindre tekniska skäl försattes företaget i konkurs i höstas, berättar han. Vi utsattes för vad som närmast kan ses som ett fientligt uppköp av ett bolag som var anonymt men som det senare visade sig att Elopak stod bakom. De köpte bort en konkurrent helt enkelt”.

Att han nu blivit majorietetsägare i Förpacknings AB Nord-Emballage är nästan lite överraskande för honom själv.

”Jag kontaktade Nord-Emballage för att se om de kunde bli underleverantörer till oss och leverera förpackningar av vätskekartong, men fick veta att de var i ett bekymmersamt läge. Det slutade alltså med att jag äger företaget”.
Ed Steijn har 69 procent av företaget, Linus Jeppsson, som är son till Lars Jeppsson, har en minoritetsandel och i bakgrunden finns dessutom ytterligare två minoritetsägare som vill vara anonyma.

Enligt Ed Stiejn kan vi räkna med att få se en hel del nya produkter från Nord-Emballage och inriktningen kommer helt klart att ligga på takåsförpackningar för mejeriindustrin. Top Hill Pack har försvunnit, men det verkar som om företaget åtminstone delvis, återföds via Nord-Emballage.

Lars och Ulf Jeppsson kommer att fortsätta i bolaget.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-04-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK