...
Pira International blir Smithers Pira

För knappt ett och ett halvt år sedan köptes det brittiska test- och analysföretaget Pira International upp av USA-baserade serviceföretaget Smithers Group (läs här) och nu tillkännager Smithers att Pira byter namn till Smithers Pira, för att på så sätt åskådliggöra att företaget är helt integrerat med sina nya ägare.
Smithers Pira kommer även i fortsättningen att verka som en global leverantör av tester, konsulttjänster, trendrapporter och konferenser till förpacknings-, pappers- och grafiska industrin.


”Med namnbytet vill vi göra det lätt för kunderna att förstå kopplingen till Smithers och samtidigt behålla det etablerade namnet Pira. För oss och våra kunder är det ett stort plus att ha den globala teknikserviceorganisationen Smithers Group bakom oss”, säger Jim Dowey, VD för Smithers Pira.

Att namnbytet till Smithers Pira kommer först nu beror på att man från Piras sida hade som primärt mål att under en övergångsperiod fokusera på att behålla sina klienter och konsolidera sina position som global leverantör av tester, konsulttjänster, rapportet, etc.

”Nu kan vi agera som en del av Smithers-familjen och samarbeta med andra företag i bolaget och utnyttja gruppens resurser, som stäcker sig över flera kompetensområden”, säger Jim Dowey.

Smithers Group har sitt huvudkontor i Akron, Ohio och företaget består förutom av Smithers Pira av koncernbolagen Smithers Rapra, Smithers Apex, Smithers Viscient, Smithers Pharma Services och Smithers Quality Assessments. Varje företag i gruppen erbjuder teknologibaserade tjänster med fokus på definierade marknader och branscher.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK