...
Designers bjuds in till svensk "kartongskog"
Exkursioner i svenska “kartongskogar” kommer att stå på programmet under the Iggesund Design Experience.

Iggesund Paperboard inbjuder designers från hela världen att delta i ett unik upplevelse- och utbildningskoncept, där deltagarna får besöka Sverige och se och lära om skogsbruk, kartongtillverkning, olika kartongkvaliteter och hur man kan använda kartong.
20 designers kommer att väljas ut till evenemanget, som kallas ”the Iggesund Design Experience” och som äger rum í slutet av augusti 2012.


Av de designers, som anmäler sitt intresse för att delta i the Iggesund Design Experience, kommer 20 stycken att väljas ut. Upplägget är att Iggesund Paperboard står för alla kostnader under de fyra dagarna, men att deltagarna själv får bekosta resa till och från Stockholm.

”Vi får vanligen betydligt fler ansökningar till våra evenemang än vi kan ta emot och för att säkerställa ett brett spektrum av deltagare kommer vi därför att göra ett urval baserat på faktorer som designspecialitet, geografisk hemort, etc.”, säger Iggesund Paperboards informationschef Staffan Sjöberg.

Evenemanget ska pågå i fyra dagar under Iggesund Paperboards värdskap. Skogsexkursioner och studiebesök vid Iggesunds kartongbruk kommer att varvas med föredrag, diskussioner, praktiska tillämpningar, etc.

”Formgivarna investerar en del av sin tid här hos oss – och i gengäld hoppas vi kunna ge dem några oförglömliga dagar i hjärtat av Sverige!”, säger Staffan Sjöberg.

Inspirationen till the Iggesund Design Experience har till stor del kommit från den positiva responsen på Iggesunds projekt ”Black Box”, där kända designers fick full frihet att skapa unika lösningar med utgångspunkt från Iggesunds välbekanta kartongkvalitet Invercote.

Mer information och anmälningsformulär finns på Iggesund Paperboards hemsida.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK