...
Nano. Bigger Than You Think!
Landa Corp. lanserar helt ny tryckteknik på Drupa 2012
Benny Landa sålde Indigo till HP i början av 2000-talet och gick vidare i ett nytt bolag som nu lanserar tryckteknik baserad på nano.

På Drupa 2012 kommer Landa Corporation att lansera en helt ny tryckkategori som man kallar Nanography. Landa Nanographic Printing är en teknologi som kommer att förändra tryckbranschen enligt företaget. Tekniken riktar in sig på de flesta områden, vanligt civiltryck, förpackningar eller publishing och ska ge oöverträffade tryck till en låg kostnad.

Landa Corporation leds av Benny Landa som är en av grundarna till det kommersiella digitaltrycket. Han inledde den digitala revolutionen år 1993 när han lanserade Indigopressen. Det gav mersmak och nu vill han återigen revolutionera tryckbranschen. Landa Nanographic s tryckpressar kombinerar mångsidigheten hos det digitala med kvaliteten och hastigheten hos offsettryck enligt uppgift. Kostnaden per tryckt sida ska vara oslagbart låg.
”Det är kul att vara tillbaka”, säger Benny Landa. ”Vi har jobbat i tio år med att ta fram den här tekniken som bygger på nanonteknologi. Det är ett verkligt genombrott som gör det möjligt för våra pressar att trycka med enastående resultat”.
 
Tekniken bygger på nanofärg med nya, mycket intressanta egenskaper samt sex helt nya pressar, ark- och rullmatade som kan köras i höga hastigheter. Nanotekniken ger tunnare tryck jämfört med offsettryck (bara halva tjockleken)men resultatet är högra kvalitet och slitstyrak i trycket. De flesta substrat kan användas.
 
Landa har inledningsvis sex pressar på programmet . På Drupa kommer man att ha en monter på 1400 kvadratmeter, den största någonsin för ett nytt företag, och fem gånger om dagen kommer Benny Landa att ge presentationer i ett auditorium i montern som rymmer trehundra personer. Titeln på hans presentation är ”Nanon. Bigger Than You Think”.
 
Benny Landa kommer dessutom att hålla öppningstalet för Drupa den 3 maj på temat ”Print in the Digital Era: How I Learned to Stop Worrying and Love the iPad”.
Mer info kommer i nästa nummer av tidningen nord emballage som utkommer i månadsskiftet april/maj.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-04-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK