...
Stora Enso lägger ner enhet i Ungern

Stora Enso Renewable Packaging lägger ner sin konverteringsenhet i Páty i Ungern och koncentrerar verksamheten i landet till bruket Komarom (bilden). Samtidigt genomför man effektiviseringsåtgärder vid konsumentkartongbruket i Barcelona i Spanien, som kommer att innebära en personalminskning med 15 personer.
Åtgärderna genomförs för att förbättra konkurrenskraften och tillgodose kundernas behov, skriver Stora Enso i ett pressmeddelande.


”Eftersom efterfrågan på konsumentförpackningar av wellpapp har väsentligt minskat i Ungern planerar vi att koncentrera vår verksamhet i landet till Komarom Bruk och att lägga ned Páty Bruk. I planerna ingår även en förstärkning av Komarom Bruk med överföring av tillgångar och rekrytering av personal för att bättre kunna möta kundernas och marknadens behov”, säger Mats Nordlander, EVP, Stora Enso Renewable Packaging.

Enligt planerna ska konverteringsverksamheten vid Páty Bruk i Ungern stängas permanent före slutet av tredje kvartalet 2012. Den planerade nedläggningen påverkar 79 anställda vid bruket.

De föreslagna omstruktureringsåtgärderna vid Barcelona Bruk i Spanien skulle innebära en personalminskning med 15 personer.
”Avsikten med de planerade effektiviseringsåtgärderna i Barcelona är att förbättra brukets lönsamhet. De planer som vi nu tillkännager tillsammans med de planer vi har aviserat tidigare skulle innebära en förbättring av kostnadseffektiviteten för Renewable Packaging”, säger Mats Nordlander.

Stora Enso skriver i sitt pressmeddelande att åtgärderna är på planeringsstadiet och att inga beslut kommer att tas förrän lokala MBL-förhandlingar har avslutats. Stora Enso ska göra allt som kan göras i samarbete med det lokala samhället för att hjälpa dem som eventuellt påverkas, så att de kan hitta ny sysselsättning. Alla lediga tjänster vid andra Stora Enso-enheter kommer att vara tillgängliga för dem.

Tillsammans med de tidigare planerade effektiviseringsåtgärderna vid bruken i Skoghall och Fors i Sverige och Imatra i Finland kommer den nu planerade omstruktureringen att minska de årliga kostnaderna med cirka 7 miljoner euro successivt från och med fjärde kvartalet 2012.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK