...
Smurfit Kappa köper företag i Argentina

Smurfit Kappa Bag-in-Box, som ingår i Smurtfit Kappa-koncernen, köper det argentinska företaget Baguin (bilden), som är specialiserat på bag-in-box-lösningar för den sydamerikanska marknaden.
Genom köpet har Smurfit Kappa Bag-in-Box nu sex moderna anläggningar för tillverkning av bag-in-box-förpackningar. Anläggningarna ligger i Frankrike, Italien, Spanien, Ryssland, Kanada och Argentina.


Företaget Baguin, som ligger i Argentinas huvudstad Buenos Aires, grundades 1992 och har för närvarande 120 anställda. Fabriken är utrustad med en modern tillverkningslinje och kan tillverka bag-in-box-förpackningar i inte mindre än 220 olika modeller och med volymer från 0,75 liter upp till 1.000 liter.

Baguins produkter används huvudsakligen inom livsmedel och farma och företaget är verksamt i nio sydamerikanska länder, med Argentina, Peru, Chile och Brasilien som huvudmarknader.

Med köpet av Baguin får Smurfit Kappa Bag-in-Box möjlighet att utöka sin produktportfölj och stärka sin position på de växande bag-in-box-marknaderna i Sydamerika.

Inga ekonomiska detaljer kring uppköpet har offentliggjorts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK