...
Nolato köper brittisk tillverkare av läkemedelsförpackningar
Exempel på farmapack från Cope Allman Jaycare.

Plastbearbetningskoncernen Nolato, med säte i skånska Torekov, har förvärvat brittiska företaget Cope Allman Jaycare, som tillverkar läkemedelsförpackningar i plast.
Köpeskillingen uppgår till 179 miljoner kronor samt en tilläggsköpeskilling, som baseras på resultatet fram till och med första kvartalet 2014.
Nolato skriver i ett pressmeddelande att förvärvet är ett led i koncernens strategiska satsning inom medicinteknik- och läkemedelsområdet.


”Efter förvärvet av amerikanska Contour Plastics har vi arbetat för att komplettera med ett förvärv i västra Europa. Cope Allman Jaycare är ett välskött bolag, som passar fint in i vår tillväxtstrategi”, kommenterar Nolatos koncernchef Hans Porat.

Cope Allman Jaycare, som tillverkar läkemedelsförpackningar i plast, omsätter cirka 270 miljoner kronor på årsbasis. Bland kunderna finns ett antal större internationella läkemedelsföretag. Bolaget har 270 medarbetare vid sina anläggningar i Portsmouth och Newcastle, England.

”Nolato har sedan tidigare en stark position på den skandinaviska marknaden för läkemedelsförpackningar. Genom förvärvet får vi lokal närvaro i Storbritannien, som är en viktig del av den globala läkemedelsbranschen. Samtidigt öppnas dörren till ett stort antal ledande internationella läkemedelsföretag, som idag är befintliga kunder hos Cope Allman Jaycare”, konstaterar Christer Wahlquist, chef för affärsområde Nolato Medical.

Nolato köper Cope Allman Jaycare av dess nuvarande företagsledning, som också kommer att vara kvar i verksamheten framöver.


Publicerad: 2012-04-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Läkemedel Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK