...
Sinnrik buteljförpackning vann årets ”Golden Welle”

I den årliga tyska wellpapptävlingen “Goldene Welle” gick förstapriset till Smurfit Kappa och förpackningskonceptet Care (bilden), avsett för säker transport av värdefulla vinflaskor, etc..
I sin motivering framhöll juryn speciellt förpackningens säkerhet, den reglerbara basen och den utmärkta fixeringen av förpackade flaskor. Även möjligheten att lätt ändra förpackningens design till att passa större buteljer hyllades.


Care-förpackningen, som utvecklats och tillverkas vid Smurfit Kappas wellpappfabrik i tyska Sarstedt, har en integrerad, självjusterande bottenplatta. Förpackningen levereras plant i ett stycke med den dämpande och fasthållande innerklädseln limmad till ytterhöljet, vilket gör den mycket enkel att hantera.

När den plana förpackningen öppnas upp, expanderar innerstoppningen och den aktuella buteljen placeras på plats och hålls fast av stoppningens ”krage” som klämmer åt över flaskans ”axlar”. Förpackningens lock stängs och flaskan ”flyter” nu omkring inne i wellpappförpackningen, fasthållen av de sinnrika flikarna och skyddad mot stötar och slag.

Förpackningslösningen ger inte bara ett gott skydd vid transporter, den använder dessutom 20 procent mindre material jämfört med andra liknande lösningar och handläggningstiden sägs minska med 50 procent.

Smurfit Kappas Care-förpackning för buteljer är patentskyddad och har godkänts av DHL för frakt av värdefulla vinflaskor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Well Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK