...
BASF investerar ytterligare i Indien

Den indiska marknaden växer och lockar till sig alltfler stora aktörer från västvärlden, inte minst inom förpackningsområdet. En av dessa är tyska polymer- och kemikoncernen BASF, som haft verksamheter och partnerskap i Indien i drygt ett decennium.
Nu meddelar BASF att man utökar sitt engagemang i Indien och investerar 150 miljoner euro (cirka 1,33 miljarder kronor) i en ny tillverkningsenhet, som bland annat ska producera polymerer och kemikalier för användning vid papperstillverkning och ytbeläggningar av förpackningsmaterial.


Den nya fabriken, som beräknas vara i drift 2014, är belägen i Dahej i delstaten Gujarat i nordvästra Indien, där BASF redan har verksamheter (bilden). Anläggningen beräknas sysselsätta 250 personer vid full drift, av vilka flertalet kommer att arbeta direkt i produktionen.

”Indiens förändrade demografiska profil och förbättrade livskvalitet driver fram en ökad efterfrågan och landet kommer att bli en stöttepelare för tillväxten i Asien och Stillahavsområdet”, säger Martin Brudemüeller, viceordförande i BASF SE, som ansvarar för koncernens Asien-Pacific-verksamhet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK