...
Tunnare etiketter från Avery Dennison

Avery Dennison har utvecklat en serie miljöanpassade etikettmaterial med inriktning på livsmedelsmärkning, enligt ett pressmeddelande.
De extra tunna etikettlaminaten i serien, som marknadsförs under parollen ”Think Thin”, är anpassade för märkning av ett brett utbud av livsmedel och livsmedelsförpackningar.


De sex materialen inkluderar etiketter för direkttermo vid lagerhantering, etiketter för självscanning av exempelvis frukt och grönsaker, tåliga etiketter för burkar och flaskor samt vita, halvblanka etiketter för märkning av förpackningar med färskt kött. Dessutom innehåller serien två transparanta etikettmaterial i polyeten, avsedda för märkning av förpackningar med kylda, bearbetade livsmedel.

Med tunnare etikettmaterial uppnås miljömässiga fördelar i alla led, menar Avery Dennison, allt från tillverkning, konvertering och applicering till återvinning och avfallshantering. Till exempel har man uppnått en 15-procentig viktminskning för sina Primecoat-etiketter för märkning av burkar och flaskor genom att sänka vikten på ytfilmen från 80 till 70 gram och vikten på den glansiga linern från 59 till 50 gram.

”Efterfrågan på tunnare etikettmaterial med mindre miljöpåverkan kommer att växa och bli en ny etikettstandard. Den här nya etikettmaterialserien innehåller termo-, pappers- och filmlaminat som har bättre hållbarhetsprestanda än traditionella etikettmaterial över hela livsmedelsspektrumet”, säger Georg Mueller-Hof, affärsutvecklingschef hos Avery Dennison.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK