...
Ranheims bruk räddat från konkursen

Som vi tidigare meddelat har norska papperstillverkaren Peterson Paper gått i konkurs (läs här), men nu verkar det som om en del av verksamheten kan räddas.
Peterson Packaging AS, som är namnet på koncernens sedan tidigare avknoppade förpackningsverksamhet, köper nämligen linerbruket Ranheim utanför Trondheim och tar med omedelbar verkan över driften och de anställda. Det skriver Peterson Packaging i ett pressmeddelande.


”För Peterson-gruppen är det glädjande att vi i denna svåra tid kan säkra många jobb i Ranheim och för Peterson Packaging är det betydelsefullt att verksamheten där fortsätter, eftersom den produktionen är viktig för oss. Det gör att vi kan säkerställa ett unikt utbud av specialiserade pappersprodukter och bidrar till att vi kan behålla vår starka position på marknaden. Samtidigt ger det oss möjlighet att behålla och utveckla synergierna mellan de två anläggningar vi har i Ranheim”, skriver Peterson Packagings företagsledning i meddelandet.

I pressmeddelandet betonas också att Peterson Packaging inte påverkas av konkursen och att företaget under 2012 kommer att fortsätta att stärka både verksamhet och lönsamhet.

Inga uppgifter om de ekonomiska villkoren för övertagandet av linerbruket i Ranheim har offentliggjorts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK