...
Ball utvecklar revolutionerande teknik:
Återvunnen alu blir aerosolburkar

Globala metallförpackningskoncernen Ball Corporation har utvecklat vad man säger är en revolutionerande teknik för användning av återvunnen aluminium. Tekniken innebär att man nu kan använda återvunnen aluminium för att tillverka extruderade aerosolförpackningar
”Detta teknologiska genombrott gör det möjligt att tillverka strängpressade aerosolförpackningar som är 10 procent lättare och i framtiden förväntas ytterligare viktminskningar kunna uppnås”, skriver Ball i ett pressmeddelande.


I dag tillverkas nästan alla extruderade aerosolförpackningar utifrån så kallade ”slugs” bestående av 100 procent jungfrulig aluminium. Dessa strängpressas till aerosolburkar för sprayer, solskyddsmedel, doftrenare, etc.
Med den nya teknik, som Ball nu utvecklat, kan man tillverka ”slugs” i form av en legering mellan jungfrulig och återvunnen aluminium och från dessa tillverka aerosolburkar, som väger mindre och dessutom har högre hållfasthet än burkar i jungfrulig aluminium.

Ball kommer nu att använda tekniken i massproduktion och använda återvunnen aluminium från koncernens globala dryckesburksverksamheter för att tillverka och erbjuda sina kunder de nya ”slugsen”.

”Vi kallar våra nya ’slugs’ för ’ReAl’ och de kommer att minska koldioxidutsläppen för de allt populärare extruderade aluförpackningarna och ytterligare förbättra vårt företags miljöprestanda” säger Balls VD Raymond J. Seabrook.

Balls nya tekniska genombrott är resultatet av månaders samarbete mellan koncernens metallteknikexperter och innovationsteam världen över. Företaget har nu patentsökt den nya tekniken och kommer att inleda tillverkningen av sina ”ReAl”-slugs under de kommande månaderna och med början i Europa.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK